Tudja meg az atópiás dermatitisz okait

1380
HOZZÁSZÓLÁS:

Az aatópiás dermatitisztópiás dermatitisz egy veleszületett rendellenesség. így  aki atópiás alkat, annak a szervezete a védekező rendszerének instabilitása miatt egyes külső ingerekre viszketéssel és gyulladással reagál. Az immunrendszer pedig vagy túlságosan aktívan működik, vagy éppen hogy ellenkezőleg, nem reagál idejében és kellő hatékonysággal, ami a másodlagos bőrfertőzések kiváltó oka lehet.

Az atópiás alkat önmagában nem számít betegségnek, de megnyilvánulhat bizonyos atópiás betegségek formájában. Ilyenek lehetnek egyes légúti betegségek, mint például a tüdőasztma vagy a krónikus hörghurut, valamint az atópiás dermatitisz is ide sorolható. Ezek az atópiás betegségek gyakran egymással kapcsolódva jelentkeznek.

Milyen okai lehetnek?

Egyes külső hatások, mint példásul a klíma, bizonyos allergének, egyéb irritáló anyagok, valamint a genetikailag meghatározott anyagcsere-és immunológiai eltérések is szerepet játszanak a betegség kifejlődésében.

Az öröklődés megállapítása néha nem is egyszerű feladat, mert előfordulhat, hogy az adott családban már nem él atópiás beteg, viszont a szülők és nagyszülők között gyakorta találhatunk allergiás betegséggel küzdőket.

Az atópiás betegségek kialakulását igen nagy százalékban okozzák bizonyos ételekre adottt allergiás reakciók. Akik magas IgE koncentrációval rendelkeznek, azok között még nagyobb arányban, akár 90 százalékban is ezek az allergének felelősek a betegség tüneteiért.

Az olyan erős allergizáló tulajdonságokkal rendelkező anyagokat, mint például a tojásfehérje, a tehéntej, a szója, a hal vagy a búza ajánlott kerülni a kisgyermekkorban, mivel akár már csecsemők esetében is kialakulhat a rájuk való túlérzékenység.

Tovább súlyosbíthatják a betegség tüneteit a különféle fertőző betegségek, a levegő szennyezettsége, a túl száraz levegő, a passzív dohányzás, valamint a súlyos és hosszan tartó stresszhatások is kiválthatnak nagyarányú állapotromlást.

1380
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

22763
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]